top of page
IMG_5987
IMG_6007
IMG_5993

Do In

met 

Saskia
van den Burg

in leiden,

netherlands

Voor wie is de les?

De lessen zijn zeer toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Je voelt in jouw lijf wat mogelijk is en respecteert liefdevol je grenzen.  Ook indien je allerlei ongemakken ervaart door bijvoorbeeld slijtage, een ziektebeeld of anderszins. Saskia geeft bij de fysieke oefeningen verschillende opties zodat je steeds beweegt binnen jouw mogelijkheden op dat moment.

Wat kan je verwachten?

Vanuit jouw innerlijke kracht het leven bewandelen. Do-In Yoga is een levenskunst en bewegingsleer ontstaan in Japan maar met wortels in het oude China. Taoïsten, zoals Lao Tze, bestudeerden de natuur om tot meer begrip van het menselijk lichaam en de verhoudingen tussen mens, natuur en kosmos te komen. In het Taoïsme is intuïtie of het instinctieve een grote deugd. Teruggaan naar je eigen ‘zijn’, door de natuurlijke weg niet tegen te werken, Wu Wei genoemd.

De oosterse zienswijze is om je lichaam en geest gezond te houden door oefeningen, meditatie en een goede leefwijze. De mens wordt als geheel gezien en lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. De kracht van het lichaam en het zelfgenezend vermogen worden aangesproken.

Do In met

Saskia van den Burg
Saskia.jpg

De opleiding tot Do-In Yoga docent heb ik gevolgd bij de Do-In School, opgericht door Claudia Heijdel. In 2013 heb ik de Do-In Practioner Opleiding afgerond en in 2015 de Do-In Teacher opleiding. 

 

Regelmatig volg ik trainingsdagen aangereikt door de Do-In School maar ook bij verschillende docenten. Ik verdiep me in Healing Tao bij Dirkje Veldman en ga in januari 2020 de training ‘Tao and Qigong, for a deeper connection to life’ volgen bij Carsten Dohnke.

 

Mijn lessen zijn afwisselend met fysieke oefeningen voor het openen en strekken van de meridianen, meditatie, ademtechnieken, ontspanning (soms door inspanning), rust en harmonie.

Intuïtief voel ik de sfeer goed aan en kan de les aanpassen daar waar nodig. Ik start de les altijd met een meditatieve oefening om je te helpen in het ‘hier en nu’ te komen en de waan van de dag achter je te laten.

 

Het meditatieve moment geeft een opening naar de verschillende oefeningen die volgen om de meridianen te openen. Zo kan de levensenergie stromen en kunnen afvalstoffen afgevoerd worden en blokkades opgeheven worden. Weerstand (h)erkennen, belemmerende gedachten opsporen, spanningen loslaten of onthechten van emoties die je soms overweldigen. het beoefenen van de kunst van het leven vergt nogal wat van ons mensen. Als afsluiting is er een heerlijke eindontspanning.

De Tao ofwel 'De weg'

Wat mij zo aanspreekt en inspireert in de oosterse levenskunst is de constante transformatie van alle dingen. De taoistische filosoof Zhuang Zi stelt dat ‘de weg ontstaat door hem te gaan’. Door open te staan voor veranderingen en flexibiliteit te bewerkstelligen leer je met vele situaties omgaan. Maar hoe doe je dat dan? Is een veelgestelde vraag die ik hoor. Met fysieke oefeningen open je je lichaam en daardoor kun je ook op mentaal en emotioneel niveau jezelf (leren) openstellen. Flexibiliteit van het  lichaam opent de weg naar flexibiliteit in de geest. Lichaam en geest werken immers samen met elkaar. Je komt lekkerder in je vel te zitten en je kunt beter met verschillende situaties omgaan. Hoe mooi is dat? 

Het vinden van afstemming, harmonie en resonantie. Een traditioneel chinees landschaps schilderij bevat steevast bergen, water en mist. Deze symboliseren het Yang (mannelijke energie), het Yin (vrouwelijke energie) en de eindeloze transformatie hiervan. Alles kan in de mist verdwijnen en er weer uit tevoorschijn komen. In mijn lessen vinden we steeds de balans tussen het mannelijke (beweging) en het vrouwelijke (bezinning). De actie en de rust. Je ervaart dat je meer in balans komt en rust kan creëren.

Suba betekent ochtend of morgen in de taal Wolof uit Senegal. Elke ochtend word je wakker en zijn er nieuwe kansen, mogelijkheden, uitdagingen of keuzes. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen. Vandaag is je dag die je kan invullen zoals je wilt. 

Meer informatie vindt je op mijn website:

www.subadoinyoga.nl

 

do-in2.png
Praktische informatie

Persoonlijke aandacht in kleine groepen. De lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Ook indien je allerlei ongemakken ervaart door bijvoorbeeld slijtage, een ziektebeeld of anderszins. Je voelt in jouw lijf wat mogelijk is en respecteert liefdevol je grenzen. Goed voor jezelf zorgen en niets forceren.  Wil je een eigen mat, warme sokken en vestje meenemen?  Op de locaties wordt rekening gehouden met covid maatregelen.  Na afloop is het van belang thuis na te genieten met (warm) water of kruidenthee.

Inschrijven:  stuur een mail met naam, adres (voor de factuur) en telefoonnummer naar subadoinyoga@gmail.com. Of bel/app me op 06 245 277 67

Leiden start woensdag 8 september: 17.30-18.30 uur. 

Om 17.20 gaat de voordeur open en na binnenkomst van de deelnemers gaat de voordeur dicht. 

Tarief:

September-half december omvat 14 lessen (geen les in de herfstvakantie).

12-Lessenkaart €156,- (te verdelen over 14 lessen) of wil je uitproberen? Kies dan een 5-lessenkaart voor € 70,00. 

Graag doorgeven of je komt: subadoinyoga@gmail.com waarna je een factuur ontvangt.

Proefles €10,00 voor nieuwkomers.

 

Wil je graag lessen volgen en zit je financieel in zwaar weer, schroom dan niet en neem contact met me op. In overleg kijken we wat haalbaar is voor een gereduceerd tarief.

IMG_5987.jpg

Do-In Yoga helpt je meebewegen met de veranderende wereld, wat moed, flexibiliteit, vertrouwen en veerkracht vraagt.

Do In yoga leiden Saskia van den Berg
Please note: 
  • Our yoga studio is on the top floor, unfortunately, there is no elevator.

  • Do In can be complementary to your treatment but can never replace medical care.

  • Please be on time: 10 minutes before class we welcome you downstairs. 

  • There is no ‘buzzer’ to open the door downstairs from within the yoga studio. We’re at the top floor (4 stairs) so please be on time (otherwise you’ll, unfortunately, will miss class).

  • Wear comfortable clothing in which you can move freely. It can be cold in the studio so we recommend bringing warm socks and a jumper. Yoga mat, pillows, and blankets will be provided. Feel free to bring your own yoga mat. 

  • Do In Classes will be in Dutch.

CONTACT

SASKIA

CLASS

ADRESS

Raamsteeg 2

2311PS Leiden

The Netherlands

CONTACT

THE STUDIO

Thanks for sending you a message! We will get back to you as soon as we can. Have a great day!

bottom of page