vr 27 dec.

|

Sacred Trees Spiritual Studio

Yin Yoga with Mirjam

Mirjam geeft les in Yin Yoga, een vorm van yoga waarbij je houdingen langer vasthoudt en je spieren zoveel mogelijk ontspant. Je hebt hierdoor de tijd om echt voelen wat er in je lichaam gebeurt. Je komt gemakkelijk tot ontspanning omdat het werkt op diepere niveaus in het lichaam: het bindweefsel.

Registration is Closed
See other events
Yin Yoga with Mirjam

Time & Location

27 dec. 2019 19:00

Sacred Trees Spiritual Studio, Raamsteeg 2, Leiden, Netherlands

About The Event

Bij Yin Yoga blijf je doorgaans relatief lang in een houding. Je gaat tijdens de houding opzoek naar spierontspanning in plaats van spierspanning zoals bij sommige Yang Yoga vormen. Hierdoor bereik je diepere niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan. Het bindweefsel reageert dan. Dit zijn je pezen, kraakbeen, de fascia, de ligamenten en zelfs de botten.

Yin Yoga kan je helpen bij:

  • Soepel worden van het hele lichaam
  • Het behouden van overzicht in dagelijkse stresssituaties
  • Het verlichten van klachten in je rug, benen en heupen
  • Verbetering van het functioneren van de organen
  • Herstel van blessures
  • Het openen van energiekanalen
  • Loslaten van mentale en emotionele weerstand

Yin Yoga is voor bijna iedereen geschikt. Dit komt doordat binnen de Yin niet toegewerkt wordt naar een bepaalde vaste eindhouding. Je hoeft niet te beschikken over een bepaalde kracht, conditie of flexibiliteit. Door de ontspannende werking kun je Yin Yoga ook goed doen wanneer je zwanger bent.

Mensen met een zittend beroep zijn veel gebaat bij Yin Yoga omdat er veel aandacht is voor het ontspannen en versterken van de rugspieren. Ook sporters kunnen veel hebben aan Yin Yoga omdat we werken aan het verlengen van spieren wat blessures voorkomt en de beweeglijkheid op een dieper niveau groter maakt.

Mijn naam is Mirjam Douma. Ik herinner me dat ik me rond mijn 17e serieus af ging vragen hoe het leven bedoeld was. Ik wilde wel een richting kiezen maar wat was de zin van het hele gebeuren? Terugkijkend naar toen heb ik vanaf dat moment altijd twee stromen kunnen ervaren: de intuïtieve, passieve, observerende tegenover de meer doelgerichte, actieve, sturende. Stromen van waaruit je kunt zijn. Van waaruit je kunt leven, werken, relaties aan kunt gaan en kunt bewegen. Yin & yang.

Mijn zoektocht naar ‘de waarheid’ en de ‘zin van het leven’ was leerzaam, zeer dynamisch, kende extremiteiten en was vaak ook heel vermoeiend (voor mijzelf en mijn omgeving). Tijdens een van mijn medicijnplantreizen in 2017 heb ik gekozen om te landen midden in het leven, in plaats van het te blijven onderzoeken. Sindsdien vallen dingen meer dan ooit op zijn plek en kan ik meer rust vinden in gewoon zijn. Om van daaruit te kiezen waar mijn hart echt warm van wordt.

Vanaf 2007 ben ik werkzaam als trainingsacteur en sinds 2011 geef ik Hoopdance les, ben ik eigenaar van verschillende webshops en organiseer ik Hoopdance retraites. Zelfstandig ondernemer dus en ook ‘gewoon’ mama zijn van een heerlijke 3 jarige. Alles combineren vraagt regelmatig (te) veel Yang energie van mij.

Yin Yoga is voor mij een manier van bewegen en een staat van zijn tegelijk. Yin energie heb ik nodig merk ik. Ik laat mij vaak duwen in mijn eigen Yang energie door alles wat mijn actieve leven van me vraagt. Sinds ik bij de Aalo de opleiding tot Yin Yoga docent heb afgerond geef ik les in deze prachtige vorm van yoga. Nu merk ik dat ik meer in balans ben. Dat naast mijn zelfliefde mijn compassie voor anderen en de wereld groeit. Ik hoop je op mijn pad mee te mogen nemen.

Share This Event