vr 27 dec.

|

Sacred Trees Spiritual Studio

Prana Yoga with Zoë

Bij Prana Yoga worden deze technieken geïntegreerd binnen een yogales. Aan het begin van de les wordt er steeds tijd en aandacht besteed aan een korte meditatie en een toepasselijke ademhalingsoefening. Verder in de les, tijdens de yogahoudingen (asana’s) word je uitgedaagd om je adem als gids..

Registration is Closed
See other events
Prana Yoga with Zoë

Time & Location

27 dec. 2019 19:00

Sacred Trees Spiritual Studio, Raamsteeg 2, Leiden, Netherlands

About The Event

Prana is een Sanskriet woord en betekent levenskracht al wordt het soms ook vertaald als ‘ademhaling’. Onze ademhaling is immers een van de drijvende krachten die ons op de been houdt: zonder adem geen leven. Iedereen heeft Prana nodig om op mentaal, emotioneel en fysiek niveau te kunnen functioneren. Door het beheersen en sturen van Prana wordt de vitaliteit van een yogabeoefenaar vergroot.

Eeuwenoude technieken die hiervoor gebruikt worden zijn:

✗ het focussen van de aandacht,

✗ het inzetten van de ademhalingstechnieken uit de pranayama en

✗ het doen van meditatie.

Bij Prana Yoga worden deze drie technieken geïntegreerd binnen een yogales. Aan het begin van de les wordt er steeds tijd en aandacht besteed aan een korte meditatie en een toepasselijke ademhalingsoefening. Verder in de les, tijdens de yogahoudingen (asana’s) word je uitgedaagd om je adem als gids te gebruiken om je lichaam te bevrijden van stress en spanning.

✗ De ‘flow’ van je adem geeft bij dynamische lessen het ritme aan waarop je in – en uit de yogahoudingen beweegt.

✗ Tijdens rustigere (easy flow) lessen werk je via je ademhaling toe naar een meditation in motion: een flow van ademhaling en trage bewegingen.

✗ Bij yin yoga wordt de adem ingezet als tool om tot een diepe relaxatie te komen, en geeft je ademhaling je grenzen aan.

Share This Event