vr 29 mrt.

|

Sacred Trees Spiritual Studio

De rol van stress en hooggevoeligheid bij darmklachten


Duo-lezing op 29 maart in Leiden. 

In een informatieavond bundelen diëtiste Margot Bogaards en coach dr. Anke Weber Smit de krachten om de relatie tussen hooggevoeligheid, stress en darmklachten te verklaren.

Sorry! The class is full.
See other events
De rol van stress en hooggevoeligheid bij darmklachten


Time & Location

29 mrt. 2019 19:30 – 21:00

Sacred Trees Spiritual Studio, Raamsteeg 2, Leiden, Netherlands

About The Event

De rol van stress en hooggevoeligheid bij darmklachten


Duo-lezing op 29 maart in Leiden 

In een informatieavond bundelen diëtiste Margot Bogaards en coach dr. Anke Weber Smit de krachten om de relatie tussen hooggevoeligheid, stress en darmklachten te verklaren. Ze leggen uit wat er bij darmklachten gebeurt en geven tips over hoe je zelf de klachten kunt verminderen.

In Nederland heeft 10 – 15% van de bevolking last heeft van chronische darmklachten, ofwel Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), met klachten zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree, verstopping of een combinatie daarvan. Vaak gaat het om onduidelijke ongemakken die op onregelmatige momenten de kop opsteken. Eén van de factoren die de darmen uit balans kunnen brengen is stress. Hooggevoelige mensen kunnen snel last kan krijgen van darmklachten. Als hooggevoelig persoon neem je vaak bijzonder veel indrukken van buitenaf op. Dat kan leiden tot overprikkeling, waarbij de prikkels soms ook letterlijk ‘moeilijk te verteren’ zijn.

Praktische handvaten bij darmproblemen


Anke Weber Smit, bekend van het boek Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit, is hooggevoeligheidsdeskundige en geeft veel voorlichting over dit onderwerp. Daarnaast coacht zij mensen die in hun kracht willen komen. Zij zal vertellen over de kwaliteiten en uitdagingen van hooggevoeligheid. Aan bod komen onder andere het verband tussen stress, hooggevoeligheid en verteringsproblemen. Ze geeft tips hoe je stress kunt verminderen en legt uit waarom hooggevoelige personen baat hebben bij bewuste voeding.

Margot Bogaards begeleidt als diëtist veel mensen met prikkelbare darmen. Vaak geeft verminderen van stress in combinatie met een individueel dieetadvies al veel verlichting. In de lezing gaat Margot in op wat het Prikkelbare Darm Syndroom is en op de relatie tussen hersenen en darmen. Verder legt zij uit welke voedingsmiddelen klachten kunnen geven en hoe je dit kunt oplossen, bijvoorbeeld met het FODMaP-dieet.

Het wordt een gevarieerde, informatieve en praktische avond!

Locatie: Sacred Three Studio, Leiden

Tijd: 19.30 -21.00 uur


Prijzen: 
Je betaalt € 25,- voor 1 lezing of € 42,- voor 2 lezingen (zie 10 mei). Inclusief thee en darmvriendelijke koekjesAls je met een vriend (in) samen komt betalen jullie € 40,- p,p voor beide avonden (29/3 en 10/5).

Meer informatie: info@ankewebersmit.com

Aanmelden via de link hieronder

Share This Event